ذرت علوفه ای

دستگاه بسته‌بندی سیلاژ علوفه

امروزه مصرف ذرت علوفه‌ای بسته‌بندی‌شده که توسط دستگاه بسته‌بندی سیلاژ علوفه تهیه می‌شود به دلیل مزایای آن نسبت به روش سنتی، در سراسر جهان رواج یافته است، سیلوی سنتی به دلیل مشکلات و هزینه‌های زیادی که برای دامدار به همراه دارد در جهان در حال منسوخ شدن می‌باشد.

در این سیلو مواد علوفه‌ای را در گودالی ریخته و توسط تراکتور یا لودر کوبیده و روی آن را می‌پوشانند… نحوه سیلو کردن ذرت علوفه‌ای ازجمله موارد پراهمیت و تعیین‌کننده در سلامت دام و صرفه‌جویی در هزینه خوراک است که 70 درصد از هزینه‌ها را در برمی‌گیرد.

♦ 25 مورد از مزایای دستگاه بسته‌بندی نسبت به سیلو کردن سیلاژ ذرت علوفه‌ای به روش سنتی

با توجه به مشکلاتی که ذخیره و نگهداری سیلاژ ذرت علوفه‌ای (برای فصولی که نمی‌توان علوفه تازه و آبدار برای خوراک دام مخصوصاً گاوهای شیری تهیه کرد) از طریق روش‌های قدیمی (سیلوهای سنتی) برای دامداران به وجود آورده است و از طرفی دیگر، مزایا و محاسن استفاده از سیلاژ ذرت علوفه‌ای دربسته‌بندی‌های کوچک‌تر و تأثیر این امر بر کیفیت خوارک دام و درنتیجه بهره‌وری بالاتر، نظر شمارا به موارد این مزیت‌ها و مزایا جلب می‌کنیم تا بتوانید بهترین روش را برای تهیه باکیفیت‌ترین خوراک دام انتخاب کنید.

برای خرید و مشاوره با شماره تماس: 09122582397 تماس حاصل نمایید.

1. هزینه احداث و راه‌اندازی سیلو

برای ایجاد سیلوی مناسب شما نیاز به حفر یک خندق در زیرزمین و یا ساخت یک چهاردیواری بدون منفذ بر روی زمین که بتوانید علوفه را در داخل آن ریخته و پرس کنید که ساخت این سیلو با استانداردهای خود، هزینه‌بر می‌باشد.

درصورتی‌که با تهیه یک دستگاه بسته‌بندی علوفه ذرت از هزینه ساخت بنا با مساحت بالا و ریسک استاندارد نبودن بنای سیلو در امان می‌باشید.

2. قابل‌جابه‌جایی بودن محل بسته‌بندی

دستگاه‌های بسته‌بندی علوفه ذرت به‌راحتی قابل‌جابه‌جایی و شما می‌توانید در فصول مختلف به هر نقطه که برای بسته‌بندی مناسب می‌باشد جابه‌جا کنید، درصورتی‌که شما محل علوفه را درسیلوهای ساخته‌شده نمی‌توانید جابه‌جا کنید.

3. قدرت بالای وکیوم دستگاه

دستگاه‌های بسته‌بندی علوفه باقدرت پرس و وکیوم بالا مانع از ماندن هوا در بین سیلاژ ذرت علوفه‌ای بسته‌بندی‌شده خواهد شد و درنتیجه سیلاژ ذرت علوفه‌ای فاسد نخواهد شد و از بین نخواهد رفت.

برای مشاهده محصولات و خدمات گروه ماشین صنعت کلیک کنید.

4. بهداشتی بودن مراحل بسته‌بندی

یکی از مهم‌ترین محاسن بسته‌بندی سیلاژ ذرت علوفه‌ای توسط دستگاه، بهداشتی بودن آن می‌باشد، چون بعد از برداشت ذرت علوفه‌ای و خرد شدن آن توسط دستگاه چاپر، پرس و بسته‌بندی سیلاژ ذرت علوفه توسط دستگاه بسته‌بندی انجام می‌شود، اما استفاده ماشین‌آلات سنگین (انواع تراکتورها و لودر) در هنگام راه‌اندازی سیلو برای پرس کردن و خارج کردن هوا از سیلو باعث  وارد شدن آلودگی‌های محیط اطراف به سیلاژ ذرت علوفه‌ای، از طریق چرخ‌های ماشین‌آلات می‌شود.

مشاهده تصاویر پروژه‌های بسته بندی ذرت علوفه‌ای…

5. عدم کپک و سوختگی

خصوصیات اغلب سیلوهای دامداری کپک‌زدگی و سوختگی می‌باشد، می‌توان سیلاژ ذرت علوفه بسته‌بندی‌شده را به دلیل نایلون‌های مقاوم استفاده‌شده که مانع عبور نور خورشید می‌شود، بدون نگرانی از کپک‌زدگی و سوختگی استفاده کرد.

6. کنترل میزان سیلاژ مصرف‌شده

7. با مصرف سیلاژ علوفه بسته‌بندی

به دلیل وزن ثابت بسته‌ها، تغذیه روزانه دام راحت‌تر و همچنین کنترل میزان مصرف‌شده سیلاژ بدون نیاز به وزن‌کشی مجدد و اطمینان از عدم افت وزنی به مصرف دام‌ها رساند.

8. عدم ورود جانوران موذی و آفات به سیلاژ

به دلیل استفاده از نایلون‌های 3 لایه دربسته‌بندی‌ها، جانوران موذی و آفات نمی‌توانند وارد بسته‌بندی شوند و درنتیجه علوفه آلوده نمی‌شود و کیفیت خود را از دست نمی‌دهد؛ اما در سیلوها به‌به دلیل عدم آب‌بندی مناسب سیلو، علوفه در معرض آفات مختلف و خرابی و کپک قرار می‌گیرد.

9. حفظ تناژ و عدم افت وزن علوفه

دستگاه‌های بسته‌بندی سیلاژ، با بسته‌بندی سریع و حفظ رطوبت علوفه، باعث جلوگیری از هدر رفتن تناژ و وزن علوفه می‌شود، درصورتی‌که انبار کردن علوفه در سیلوهای زمینی و رایج به زمان بالاتری نیاز دارد که گذر زمان و کاهش رطوبت باعث کاهش وزن و تناژ علوفه می‌شود و اغلب با توجه به ضعف و عدم توانایی مدیریت، راه‌اندازی و آماده‌سازی سیلو و همچنین به دلیل شرایط آب و هوایی هر منطقه و شرایط استفاده و نگهداری از آن، سیلاژ از 25 تا 35 درصد افت کرده و از بین خواهد رفت که این خسارت و زیان بسیار بزرگی محسوب خواهد شد.

10. غیرقابل استفاده بودن حجم بالایی از سیلاژ در سیلو

در سیلو کردن علوفه متأسفانه همیشه حجم زیادی از علوفه حدود 50 سانت از حاشیه سیلوی ذرت علوفه‌ای به دلیل عدم امکان پرس کردن حاشیه سیلوی ذرت علوفه‌ای و درنتیجه آن از بین رفتن حاشیه‌های سیلوی ذرت علوفه و همچنین به دلیل نفوذ هوا و کپک‌زدگی و قارچ، لایه‌ای به قطر 20 سانتی‌متر از روی سیلاژ ذرت علوفه‌ای آن قسمت غیرقابل‌مصرف می‌شود، درصورتی‌که تمام علوفه بسته‌بندی‌شده توسط دستگاه بسته‌بندی قابل‌استفاده می‌باشد و دورریز علوفه تقریباً صفر می‌باشد.

11. حفظ شیرابه سیلاژ در دستگاه‌های بسته‌بندی سیلاژ علوفه

شیرابه مایعی با مواد مغذی بالا است که از سیلو کردن مواد گیاهی با ماده خشک کم، مانند ذرت یا علوفه تولید می‌شود، این شیرابه، عصاره و مواد مغذی دربسته‌بندی‌های 30 کیلویی در سیلاژذرت علوفه‌ای به دلیل استفاده از پلاستیک مقاوم (پلی‌اتیلن 3 لایه) که مانع از عبور نور خورشید از وکیوم سیلاژ ذرت علوفه‌ای بسته‌بندی‌شده و درنتیجه شیرابه سیلاژ ذرت علوفه‌ای از بسته‌بندی خارج نخواهد شد و در سیلاژ باقی می‌ماند و درنهایت مواد مغذی آن از بین نمی‌رود، اما در سیلو با حجم‌های بالا این مایع مغذی بر روی زمین جاری می‌شود و از بین خواهد رفت.

12. تخمیر و تراکم یکنواخت علوفه

علوفه در دستگاه سیلاژ ذرت علوفه‌ای باقدرت 80 اتمسفر به‌طور کامل پرس می‌شود و تمامی نقاط سیلاژ ذرت علوفه‌ای به‌طور یکسان تخمیر می‌شوند و درنتیجه سیلاژ با تراکم یکنواخت و یکدست خواهیم داشت؛ اما در یک سیلوی ذرت علوفه‌ای تخمیر و تراکم یکنواختی نخواهیم داشت.

13. فروش بالاتر و راحت‌تر

تقاضای علوفه دربسته‌های 30 کیلویی که توسط دستگاه بسته‌بندی علوفه تولید می‌شود، بالاتر است، چون علاوه بر استفاده دامداران بزرگ، دامداران کوچک روستایی و سنتی نیز می‌توانند برای مصرف خود در حجم‌های پایین خریداری نمایند.

14. انبارداری راحت‌تر بسته‌های 30 کیلویی

حمل‌ونقل آسان و  نگهداری در دما و شرایط آب و هوایی مختلف و همچنین شرایط انبارداری بهتر و فضای کمتر  و بی‌نیاز از صرف هزینه برای ساخت و راه‌اندازی سیلو از  مزیت استفاده از این نوع بسته‌بندی نسبت به سیلاژ سیلو شده است.

15. نیروی انسانی کمتر

به دلیل تمام‌اتومات بودن دستگاه‌های بسته‌بندی سیلاژ، هزینه‌های کشاورز برای بسته‌بندی و عدم نیاز به نیروی انسانی به حداقل می‌رسد، درصورتی‌که برای پر کردن سیلو علاوه بر نیاز به چندین نیروی کار به ماشین‌آلات سنگین نیز برای فشرده‌سازی علوفه موردنیاز می‌باشد.

16. سرعت‌بالای بسته‌بندی

دستگاه‌های بسته‌بندی علوفه شرکت آریا صنعت اسرار توانایی کار 24 ساعته و بسته‌بندی 7 تن در ساعت را دارند و در یک شبانه‌روز 168 تن را به‌راحتی می‌توانید بسته‌بندی کنید.

17. به‌صرفه بودن

ارزان‌تر بودن ذرت علوفه بسته‌بندی‌شده از کاه و کلش، و این در حالی است که از ارزش غذایی تقریباً مشابه با یونجه برخوردار است.

18. عدم وجود اسید بوتریک در علوفه بسته‌بندی‌شده

همیشه و در اکثر سیلوهای سنتی اسید بوتریک  به دلیل عدم حصول و اخذ اسیدلاکتیک در مراحل تخمیر غیر صنعتی و با توجه به تخمیر کنترل نشده، تولید می‌شود که در درازمدت اسید بوتریک تولیدشده در سیلوهای سنتی، برای دام‌ها  بیماری‌های گوارشی و سقط‌جنین ایجاد می‌کند و متأسفانه یکی از بزرگ‌ترین مشکلات سیلاژ از طریق سیلوهای سنتی همین امر می‌باشد که به دلیل نداشتن آگاهی و اطلاعات لازم، تبعات منفی تغذیه با علوفه‌های سیلو شده به روش سنتی در درازمدت خود را آشکار و نمود می‌کند.

19. عدم نیاز به مساحت بالای زمین

یکی از معایب احداث و راه‌اندازی سیلوی سنتی در نظر گرفتن مساحتی از زمین مفید دامداری برای احداث سیلو می‌باشد، درصورتی‌که بسته‌بندی سیلاژ علوفه با دستگاه‌های بسته‌بندی علوفه کمترین مساحت را نیاز دارد و می‌توان آن را در هر نقطه از زمین دامداری که کمتر مورداستفاده قرار می‌گیرد، مستقر کرد و حتی پس از بسته‌بندی می‌توان دستگاه را به انبار انتقال داد.

20. عدم بوی نامطبوع سیلاژ

در سیلاژ بسته‌بندی‌شده به دلیل فرایند کاملاً بهداشتی و سریع در بسته‌بندی، بوی بد و نامطبوع و حتی بوی تند و زننده سرکه که ناشی از اسید استیک موجود در علوفه می‌باشد، به مشام نمی‌رسد، اما اغلب می‌بینیم که سیلاژ علوفه ذرتی که از طریق سیلوهای سنتی تهیه می‌شود، این بوی نامطبوع از سیلاژ به مشام می‌رسد.

21. عدم تبدیل قند علوفه به اسیدهای ضعیف‌تر

قند علوفه در بسته‌بندی از طریق دستگاه، به دلیل تخمیر درست و یکنواخت به اسیدهای ضعیف‌تر (اسید استیک و اسید بوتریک، گازکربنیک و آب) تبدیل نمی‌گردد، درنتیجه انرژی موجود در علوفه و کیفیت آن حفظ می‌گردد و پساب کمتری تولید می‌شود و شما می‌توانید باقیمت مناسب‌تر خوراک دامی باکیفیت بالا تهیه نمایید.

22. عدم اتلاف ماده خشک سیلاژ

از بین رفتن ماده خشک سیلاژ برای گاوداران و دامداران به دلیل گرانی علوفه زیان‌بار می‌باشد؛ و در طول دوره تخمیر، زمانی است که بیشترین درصد ماده خشک از دست می‌رود.

بنابراین بهترین روشی که می‌توان دوره تخمیر را کوتاه کرد و حتی تخمیری باکیفیت و صحیح در کمترین زمان ایجاد کرد، روش سیلاژ از طریق بسته‌بندی آن می‌باشد.

23. از بین بردن میکروب‌های فاسد کننده سیلاژ

سیلاژ بسته‌بندی‌شده به سبب مدیریتی که درروند تخمیر و مسیری بهداشتی و عاری از هرگونه آلودگی را تا اتمام بسته‌بندی دارد سبب از بین رفتن تمام قارچ‌ها و میکروب‌های فاسد کننده سیلاژ می‌شود و سیلاژی باکیفیت‌تر از سیلوهای زمینی که اغلب دارای آمونیاک و اسید بوتریک و اسید استیک که منجر به‌بهم ریختگی گوارش دام و کاهش تولید و سقط‌جنین می‌شود، به عمل می‌آورد.

24. خوب کوبیدن و خارج کردن سریع هوا

بلافاصله پس از حمل علوفه ذرت چاپر شده به دستگاه بسته‌بندی، علوفه زیر محفظه وکیوم تحت پرس پر قدت و سنگین قرارگرفته و هوا از لابه‌لای ذرات علوفه چاپر شده سریعاً خارج می‌شود و حدود 4 هفته پس از تخمیر کنترل‌شده برای حمل و ارسال آماده می‌شود.

25. تولید اسید مناسب با حجم بالا

برای یک تخمیر سریع و مطلوب به اسید مناسب با حجم بالا نیاز است. تولید هراسید دیگری به‌جز اسیدلاکتیک سبب کندی عملیات تخمیر علوفه و به سبب آن کاهش ماده خشک و تخمیر معیوب می‌شود.

باکتری مناسب برای روند تخمیر مطلوب باکتری است که بتواند برای حجم‌های بالا حتی باوجود علوفه‌هایی با ماده خشک پایین و نامناسب بتواند در حجم بالا اسیدهای مناسب سیلاژ (اسیدلاکتیک) تولید کند. در سیلاژ بسته‌بندی به دلیل کنترل دقیق فرآیند تخمیر تمامی عملیات بالا عملی و امکان‌پذیر می‌باشد.

مطالعه مطالب بیشتر درباره دستگاه بسته بندی ذرت علوفه‌ای و معرفی انواع آن…

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *